Prelevare-pregatire probe


Prelevarea corecta a probelor reprezentative dintr-un material are o importanta majora asupra evaluarii calitatii acestuia. O proba prelevata trebuie sa fie reprezentativa pentru un lot de produs astfel incat rezultatul testelor efectuate sa reflecte in mod corect calitatea de ansamblu a acelui produs. Inspectorii ROMCONTROL au experienta si sunt calificati din punct de vedere al utilizarii metodelor standardizate de prelevare a probelor, fie ca vorbim de produse agricole, carbuni, cocs, produse metalice, produse chimice sau petroliere etc.

Astfel, asiguram clientilor nostri rezultate relevante pentru calitatea produsului printr-o prelevare corecta (manuala sau mecanica) si printr-o pregatire corespunzatoare a probei inaintea analizelor. In functie de natura produsului, o proba este ambalata in mod solid si etans astfel incat sa se asigure pastrarea caracteristicilor produsului original. Fiecare proba este etichetata si sigilata, astfel incat sigiliul sa nu poata fi inlocuit, iar proba sa nu poata fi falsificata. Probele originale sunt trimise catre laboratoare pentru analiza, iar duplicate ale acestora sunt puse la dispozitia clientilor si a celorlalte parti implicate, un rand de probe fiind intotdeauna pastrat de catre ROMCONTROL in caz de litigiu. Transportul probelor se efectueaza in conditii de siguranta si fara a afecta conditia originala a materialului din care au fost prelevate.

In laborator, probele urmeaza un proces de pregatire inainte de efectuarea determinarii specifice. Pregatirea probelor in laborator are loc prin utilizarea de echipamente adecvate (mori, site, cuptoare de uscare etc.) care sa asigure caracteristicile de granulatie si de umiditate, necesare fiecarui set de analize comandat.