Despre noi

 

Despre noi


Istorisirile care ne plac cel mai mult sunt istorisirile pionierilor, intamplarile celor care au avut curajul si puterea sa paseasca pe un drum nou, sa deschida calea pentru noi ceilalti si, astfel, sa-si asigure un loc de referinta in istorie. Istoria pionieratului este istoria celor care intruchipeaza in sine o idee, o cauza, un domeniu si care au luptat fara oprire pentru a duce mai departe respectivul ideal sau pentru a populariza domeniul dezvoltat. ROMCONTROL spune povestea pionieratului romanesc in inspectia si controlul calitativ si cantitativ al marfurilor. Cu o traditie de aproape 65 de ani, ROMCONTROL este prima companie romaneasca specializata in inspectia calitativa si cantitativa, nu numai cea care a pus bazele acestui domeniu, ci si cea care a investit constant in dezvoltarea sa, devenind in prezent lider de piata pe segmentul inspectie calitativa si cantitativa.

Povestea ROMCONTROL incepe in anul 1953 odata cu infiintarea Oficiului de Control al Marfurilor (OCM), in subordinea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unicul organism romanesc specializat in controlul marfurilor. 34 de ani mai tarziu, in 1987 organismul isi schimba denumirea in OCM ROMCONTROL si detine monopolul acestei activitati pana in decembrie 1989. Dupa 1990, se scrie un nou capitol in istoria ROMCONTROL. Privatizata in 1990 ca societate pe actiuni, cu capital integral romanesc, ROMCONTROL este inregistrata la Registrul Comertului pe 10 ianuarie 1991. La scurt timp, compania isi extinde portofoliul cu evaluari de proprietati, expertize tehnice, certificarea calitatii in conformitate cu standardele ISO, securizarea creditelor bancare si nu numai. De asemenea, se fac investitii considerabile in dezvoltarea resursei umane (prin programe de perfectionare si training), in dezvoltarea unui sistem IT propriu, in extinderea retelei de filiale, in construirea si dotarea la standarde internationale a unei retele de laboratoare, in acreditatea laboratoarelor si in incheierea unor conventii de colaborare cu alte companii de inspectie din lume pentru prestarea de servicii in regim de reciprocitate.

Dezvoltarea vizibila, atat la nivel intern cat si la nivel extern, aduce dupa sine si prima recunoastere internationala: in 1995 ROMCONTROL devine reprezentant unic in Romania al Underwriters Laboratories SUA (UL) pentru inspectia produselor fabricate sub marca UL pentru SUA si Canada si certificarea sistemului calitatii sub marca UL. In prezent, ROMCONTROL asigura servicii de inspectie calitativa si cantitativa si de laborator pentru numeroase domenii de activitate (agricultura, produse petroliere, produse petrochimice si chimie etc.) si dispune de o retea nationala de 20 de agentii si 3 laboratoare in principalele orase ale tarii. ROMCONTROL inseamna o echipa de peste 200 de specialisti, oameni dedicati activitatii pe care o desfasoara si gata oricand sa ofere informatii exacte despre calitatea si cantitatea marfurilor si produselor.

Prin devotamentul si profesionalismul echipei noastre, dar si prin complexitatea si acuratetea serviciilor oferite, ROMCONTROL duce mai departe traditia de 65 de ani in inspectia calitativa si cantitativa, ramand un pionier atunci cand vine vorba de inspectia calitatii marfurilor si bunurilor.